FYSS7116 Integral Transformations (3 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Physics
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Fourier-sarjat: määritelmä ja olemassaoloehdot, kompleksi- ja reaalikertoimiset esitykset, Parsevalin kaava, sovelluksia ja esimerkkejä, Fourier-sarjat differentiaaliyhtälöiden ratkaisumenetelmänä; Fourier-muunnokset: määritelmä ja olemassaoloehdot, esimerkkejä, Fourier-muunnoksen ominaisuuksia, Diracin deltafunktio, Fourier-muunnokset differentiaaliyhtälöiden ratkaisumenetelmänä; Laplace-muunnokset: määritelmä ja olemassaoloehdot, esimerkkejä, Laplace-muunnoksen ominaisuuksia, Laplace-muunnokset differentiaaliyhtälöiden ratkaisumenetelmänä.

Suoritustavat

Harjoitustehtävät, tentti.

Arviointiperusteet

Opintojakson arvosana määräytyy tentin (75 %) ja harjoitustehtävien (25 %) perusteella.

Learning outcomes

Opiskelija osaa laskea funktion Fourier-sarjakehitelmän, Fourier-muunnoksen ja Fourier-integraaliesityksen sekä Laplace-muunnoksen. Opiskelija osaa määrittää taulukoiden avulla funktion käänteisen Laplace-muunnoksen. Hän osaa käyttää Fourier-sarjaa, Fourier-muunnosta ja Laplace-muunnosta differentiaaliyhtälöiden ratkaisumenetelminä, laskea Diracin deltafunktiota sisältäviä integraaleja sekä soveltaa erilaisia integraaliesityksiä deltafunktiolle.

Additional information

Ajankohta syyslukukauden 2. periodi, joka vuosi alkaen syksystä 2017; opintojaksoa suositellaan sisällytettävän teoreettisen fysiikan maisteriopintoihin.

Description of prerequisites

MATP211-213
MATA114
MATA181-182
MATP121-122

Study materials

Luentomuistiinpanot.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (3 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish

Teaching