ETNS070 Master's Thesis (40 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish
Responsible organisation:
Department of History and Ethnology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Maisterintutkielma on maisterin tutkintoon kuuluva tieteellinen opinnäytetyö. Tutkielman pituus on 60–80 sivua. Tutkielman aiheen hyväksyy maisteriseminaarin vastuuopettaja. Samalla tutkielmalle nimetään ohjaaja.

Tutkielman tavoitteena on harjaannuttaa opiskelijaa selkeään kysymysten asetteluun, käsitteiden hallintaan ja niiden soveltamiseen, lähdekirjallisuuden hankintaan ja käyttöön, tutkimusmenetelmien käyttöön, johtopäätelmien tekoon ja tieteelliset kriteerit täyttävän, sujuvan tekstin kirjoittamiseen. Maisterintutkielmassa esitetään tutkimuskysymys, jota tarkastellaan tutkimusaineistojen ja -kirjallisuuden analyysin pohjalta.

Perinteisen monografiamuotoisen tutkielman lisäksi maisterintutkielman voi mm. tehdä ammatilliseen työhön pohjautuvana monimuototutkielmana, joka tarkastelee ammatilliseen työhön liittyvää tutkimuskysymystä. Monimuototutkielma soveltuu erityisesti jo työelämässä toimiville opiskelijoille. Monimuototutkielma koostuu ammatillisen työprosessin dokumentoinnista ja aihepiiriä käsittelevästä analyyttisesta tekstistä, joka usein toimii työn johdantona. Analyyttinen osuus (30–40 sivua) koostuu työn metodien, metodologian, käsitteiden ja aihepiirin tieteellisten keskustelujen selostuksesta.

Suoritustavat

Kirjallinen tutkielma.

Arviointiperusteet

Arviointiperusteet tiedekunnan yhteisten arviointikriteerien mukaisesti.

Learning outcomes

Maisterintutkielman valmistuttua opiskelija osaa
- toteuttaa itsenäisen tutkimusprojektin: laatia tutkimussuunnitelman, kerätä tutkimusaineiston etnologisilla menetelmillä, analysoida aineiston ja tehdä siitä tulkintoja teoreettisen viitekehyksen avulla sekä raportoida tuloksista
- liittää tutkimustuloksensa aiheesta käytyyn tieteelliseen keskusteluun ja tuottaa eettisesti kestävää uutta tietoa
- raportoida tutkimuksensa tuloksista siten, että argumentointi, selitykset ja käsitteet ovat ymmärrettäviä ja hyväksyttyjä etnologiassa
- perustella tutkimuksensa merkityksen sekä etnologisesti että yhteiskunnallisesti

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x

Teaching (40 cr)

Type:
Participation in teaching
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish
No published teaching