KEMS6200 Biotuotetehtaat (3–6 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Integroidut puuta raaka-aineenaan käyttävät biotuotetehtaat (biojalostamot). Perehdytään syvällisesti nykyisiin sekä kehitteillä ja näköpiirissä oleviin integroituihin puupohjaisiin biotuotetehtaisiin, jotka ovat merkittävässä asemassa siirryttäessä kohti biotaloutta. Kyseisissä tehtaissa voidaan eristää eri vaiheissa mm. raaka-aineen sisältämiä hemiselluloosia ja ligniiniä sekä hyödyntää niitä aiempaa kannattavammin jalostamalla kemikaaleja ja materiaaleja. Lisäksi selluloosakuidun uusia jalostusarvoa kasvattavia hyödyntämistapoja tarkastellaan monipuolisesti.

Suoritustavat

Ensisijainen suoritustapa: Posterin tekeminen, powerpoint-esitys ja opponointi sekä pieni kirjallinen tehtävä. Vaihtoehtoisesti tentti yleisenä tenttipäivänä + laaja kirjallinen tehtävä.

Arviointiperusteet

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50% kurssitentin maksimipistemäärästä.
1 = 50-59 %
2 = 60-69 %
3 = 70-79 %
4 = 80-89 %
5 = 90-100 %

Osaamistavoitteet

Puuta jalostavissa biotuotetehtaissa valmistettavat kemikaalit ja niistä tehtävät tuotteet tulevat korvaamaan nykyisiä fossiiliraaka-ainepohjaisia tuotteita. Kurssin käytyään opiskelija tuntee ja hallitsee kyseisen kokonaisuuden vaatimat kemialliset pääpiirteet. Opiskelija oppii perehtymään ja käsittelemään biojalostukseen liittyvää aihepiiriä sekä valmistelemaan posterin ja powerpoint-esityksen kyseisestä aiheesta. Lisäksi opiskelija oppii puolustamaan omia väittämiään sekä tarkastelemaan toista aihetta rakentavasti ja kriittisesti.

Lisätietoja

Tämä kurssi korvaa aiemman KEMS619 Biomassanjalostuksen jatkokurssin.

Esitietojen kuvaus

KEMS618.

Oppimateriaalit

Luennoilla jaettava materiaali.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde