KEMS531 Materiaalikemian perusteet (4 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Kurssilla keskitytään materiaalikemiaan erityisesti orgaanisen ja nanokemian näkökulmasta. Polymeerikemian perusteet. Geelit, nestekiteet ja itsejärjestäytyvät kalvorakenteet. Johdatus materiaalikemian käsitteisiin: komposiitit, nanokomposiitit, nanopartikkelit, hybridi- ja funktionaaliset materiaalit, huokoiset materiaalit, biomateriaalit. Materiaalien valmistus, karakterisointi ja sovellukset lääketieteessä, optiikassa, sähkökemiassa, molekyylielektroniikassa ja pinnoitteissa.

Suoritustavat

Oppimistehtävät, itsenäinen ja parityöskentely kurssin aikana; oppimistehtävät

Arviointiperusteet

Kurssin arvostelu perustuu kurssiaktiivisuuteen ja saavutettuihin oppimistuloksiin. Kurssin hyväksytty suoritus edellyttää 50 % maksimipistemäärästä.

Arvolause 1: Opiskelija tuntee materiaalikemian keskeiset käsitteet.

Arvolause 2: Opiskelija tuntee materiaalikemian keskeiset periaatteet ja käsitteet.

Arvolause 3: Opiskelija tuntee materiaalikemian keskeiset periaatteet, käsitteet ja teorian ja osaa analysoida tavanomaisten materiaalien ominaisuuksia ja käytettävyyttä.

Arvolause 4: Opiskelija ymmärtää materiaalikemian periaatteet, käsitteet ja teorian ja osaa analysoida tavanomaisten materiaalien ominaisuuksia ja soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin.

Arvolause 5: Opiskelija ymmärtää syvällisesti materiaalikemian periaatteet, käsitteet ja teorian ja osaa analysoida materiaalien ominaisuuksia ja soveltuvuutta eri käyttötarkoituksiin monipuolisesti.

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee materiaalikemian peruskäsitteistöä ja polymeeri- ja hybridimateriaalikemian perusteet (valmistus, ominaisuudet, sovellukset) ja materiaalien valmistukseen, ominaisuuksiin ja käytettävyyteen vaikuttavat tekijät.

Lisätietoja

Kurssi luennoidaan lukuvuosina 2017-2018 (syyslukukausi 2. periodi) ja 2019-2020. Kurssin voi suorittaa oppimistehtävien avulla lukuvuonna 2018-2019.

Esitietojen kuvaus

Kemian aineopinnot tai kandidaattitasoiset opinnot nanotieteen opiskelijoille

Oppimateriaalit

Luentomateriaali ja kursilla tarjottava lisämateriaali. J.G. Smith, Organic Chemistry 4. painos tai uudempi, kpl 31, J.W. Steed, J.L. Atwood, Supramolecular Chemistry, 2009, 2. painos, soveltuvin osin.

Kirjallisuus

  • Jonathan W. Steed and Jerry L. Atwood, Supramolecular Chemistry, 2nd edition; ISBN: 978-0-470-51234-0
  • Janice Gorzynski Smith: Organic Chemistry, 4th edition or newer

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde