KEMS4800 Optisen spektroskopian harjoitustyöt (1–12 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Kurssilla tehdään (A) analyyttisen spektroskopian mittauksia, (B) rakennespektroskopian mittauksia, (C) sovelletun valokemian töitä ja (D) tutkivan valokemian töitä. A-töissä kvalitatiivista analyysiä luonnonaineille ja farmaseuttisille aineille. B-töissä rakenneparametrien määritystä pienille molekyyleille kaasuissa ja nesteissä. C-töissä valoreaktioita ja laserlaitetekniikkaa. D-töissä ajasta riippuvia ilmiöitä.

Suoritustavat

Työskentely on oppilaslaboratoriossa itsenäistä ja laserlaboratoriossa pienryhmäohjattua. Töiden laajuus on 1-2 op. Projektihaaroissa A, B ja D on lisätöitä edistyneemmille. Alkutapaamisessa sovitaan valittavista töistä ja niiden suoritusaikatauluista. Mittauksista tehdään raportit.

Arviointiperusteet

Virheettömät kirjalliset työselostukset.

Osaamistavoitteet

Laiteosaaminen: FTIR- ja UV/VIS-spektrometrit, Raman-setup ja SPC-setup. Laskentamenetelmät HF ja DFT. Opiskelija hallitsee spektroskopisten mittausmenetelmien teoreettiset ja kokeelliset perusteet, ymmärtää ilmiöiden takana olevat teoriat ja osaa siten tulkita mittaamansa spektrit. Opiskelija osaa laatia kattavat tieteelliset raportit mittaustuloksistaan, yhdistää tulokset aiheesta julkaistuun tutkimustietoon ja selittää eri virhelähteiden ja muuttujien vaikutuksia tuloksiin

Lisätietoja

Kurssilla tehdään töitä, joita aiemmin on ollut spektroskopia- ja lasertyökursseilla KEMS430, KEMS431 ja KEMS432.
Laboratoriotyöt liittyvät kurssien Optinen spektroskopia (KEMS4150), Symmetria ja ryhmäteoria kemiassa (KEMS412) sekä Chemical dynamics and molecular interactions (KEMS4180) aihepiireihin.

Esitietojen kuvaus

KEMA224, KEMA225 ja KEMA230 tai vastaavat tiedot. Suositellaan kursseja Optinen spektroskopia KEMS4150 sekä Symmetria ja ryhmäteoria kemiassa KEMS412.

Oppimateriaalit

Työohjeet ja materiaalit Kopassa.

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde