KEMS409 Materiaalimallinnus (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
Hyväksytty - hylätty
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Kuvaus

Sisältö

Tiheysfunktionaaliteorian perusteet, tiheysfuntionaaliteorian soveltaminen materiaalien fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien laskemiseen, ajasta riippuva tiheysfunktionaaliteoria, tilatiheys, STM kuvien ja erilaisten spektrien mallintaminen, kemiallisten tunnuslukujen määrittäminen, reaktiovallien laskennallinen määrittäminen, atomistinen termodynamiikka, molekyylidynamiikan perusteet.

Suoritustavat

Kurssin voi suorittaa ainoastaan luentokurssina kevään ensimmäisessä jaksossa parillisina vuosina ( arviointi perustuu laskennalliseen projektityöhön ja siitä kirjoitettuun artikkelimuotoiseen raporttiin). Luento-opetuksen lisäksi kurssiin kuuluu tietokoneella tehtäviä harjoituksia.

Arviointiperusteet

Kurssin luennoilla ja harjoituksissa on läsnäolovelvollisuus. Kurssiarviointi perustuu projektihyöhön ja siitä kirjoitettuun artikkelimuotoiseen raporttiin.

Hylätty: projektityö ja/tai siitä kirjoitettu raportti sisältää vakavia puutteita.
Hyväksytty: Projektityö ja/tai siitä kirjoitettu raportti ovat molemmat huolella tehty ja putteita ei ole tai ne ovat merkityksettömiä

Osaamistavoitteet

Kurssin hyväksytysti suorittanut opiskelija on perehtynyt tiheysfuntionaaliteorian perusteisiin ja osaa soveltaa sitä yksinkertaisiin kemiallisiin ongelmiin. Hän tuntee teorian heikkoudet ja vahvuudet. Lisäksi opiskelija on perehtynyt erilaisiin laskennallisiin analyysimenetelmiin, ja osaa analysoida tiheysfunktionaaliteorialla laskettuja tuloksia sekä arvioida saamansa tuloksen luotettavuutta. Hän tuntee myös molekyylidynamiikkasimulaatioiden perusteet.

Esitietojen kuvaus

Kvanttimekaniikan perusteet. Opiskelija voi keskustella asiasta luennoitsijan kanssa, jos hän on epätietoinen taustansa riittävyydestä.

Oppimateriaalit

luennolla jaettava materiaali

Kirjallisuus

  • R.M. Martin Electronic Structure Basic Theory and Practical methods.; ISBN: 9780521782852

Suoritustavat

Tapa 1

Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Julkaisematon arviointikohde