TIES5350 Wireless Sensor Networks (5–7 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Sensoriverkkojen perusteet 5op: Johdanto, sensorinoodin arkkitehtuuri, sensoriverkon protokollat (linkkien ja antureiden kattavuus, mac-protokollat, reititysprotokollat) ja sensoriverkon palvelut (aikasynkronointi ja paikannus). Sensoriverkon ohjelmistokehitys 2op: Käyttöjärjestelmät ja sensoriverkkojen ohjelmistokehityksestä.

Suoritustavat

Luennoille osallistuminen (lähiopetus tai videoluennot), itsenäinen opiskelu, kirjalliset oppimistehtävät, oppimispäiväkirja, vertaisarvioinnit sekä kirjallisiin oppimistehtäviin liittyvät mahdolliset esitykset.

Arviointiperusteet

Hyväksytty suoritus edellyttää kaikkien kirjallisten oppimistehtävien, vertaisarviointien ja oppimispäiväkirjan palauttamista ja hyväksyttyä suorittamista. Vertaisarvioinnit ja oppimispäiväkirja arvioidaan joko hylätty tai hyväksytty. Kirjalliset oppimistehtävät pisteytetään ja näistä saatu pistemäärä määrittää kurssin arvosanan.

Learning outcomes

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää sensoriverkkoalustan vaatimukset, osaa ottaa huomioon sensoriverkkojen suunnitteluun erityispiirteet, osaa analysoida ja vertailla sensoriverkoille kehitettyjä verkkoprotokollia ja palveluita sekä kykenee suunnittelemaan sensoriverkkosovelluksen vaatiman verkonhallinnan.

Additional information

Kirjallisten oppimistehtävien, oppimispäiväkirjan ja vertaisarviointien hyväksytty suoritus.

Description of prerequisites

TIES436 Langattomat teknologiat, TIES5361 Esineiden internet

Study materials

Luentokalvot ja luentovideot sekä oppimistehtäviin liittyvät tieteelliset artikkelit.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item