PEOP050 Elective Family Studies (5 cr)

Study level:
Basic studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Psychology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Valinnaiset perheopinnot -opintojakso mahdollistaa perheopintojen painottamisen opiskelijan valitsemaan teemaan. Opiskelija voi valita oppimistehtävän tai mahdollisen verkkokurssin useista tarjolla olevista, ilmiölähtöisistä perheteemoista tai rakentaa omaan työhön liittyvän, perhetutkimuksen näkökulmasta tarkoituksenmukaisen oppimistehtävän. Suunnitelma omaan työhön liittyvästä oppimistehtävästä ja siinä käytettävästä tutkimuskirjallisuudesta lähetetään etukäteen opettajan hyväksyttäväksi.

Suoritustavat

Oppimistehtävä tai verkkokurssi

Arviointiperusteet

Arvioinnin perustana ovat toisaalta jaksokohtaiset osaamistavoitteet, toisaalta suoritusmuotoon liittyvät tavoitteet. Oppimistehtävässä ja tentissä on keskeistä se, miten vastauksessa on hyödynnetty vaadittua kirjallisuutta. Hyväksytyissä esseevastauksissa on hyödynnettävä kaikkia vaatimusteoksia ja tentissä on vastattava kaikkiin tenttikysymyksiin. Oppimistehtävävastauksessa edellytetään kirjatiedon muokkaamista ja soveltamista käytäntöön. Tenttien arvioinnissa painotetaan asian sisällöllistä ymmärrystä kirjallisuuteen pohjautuen sekä vastauksen monipuolisuutta. Verkkokurssit edellyttävät aktiivista osallistumista ja kurssiin liittyvien tehtävien suorittamista.

Arvosanakohtaiset arviointikriteerit esitetään perheopinnot-oppiaineen Koppa-sivuilla ja verkkokurssilla Optima-sivuilla.

Learning outcomes

Opiskelija on syventänyt tietojaan valitsemastaan perhetutkimuksen ilmiöstä sekä pystyy tarkastelemaan teemaa käsitteellisesti ja tieteellisen tutkimustiedon valossa.

Study materials

Kunkin oppimistehtävän tai verkkokurssin lähteet perustuvat kyseistä perheilmiötä koskevaan, monitieteiseen tutkimustietoon.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item