KOGS552 Designing for Life (5 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Faculty of Information Technology
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Life-based design eli elämäkeskeinen suunnittelu on uusi suunnitteluparadigma. Se perustuu ajatukselle, jonka mukaan teknologian kehittäminen on viime kädessä elämänlaadun parantamista. Sen vuoksi teknologiasuunnittelu perustuu aina korkeatasoiselle tieteelliselle ihmisen elämän analyysille. Kurssi esittää kuinka elämää voidaan analysoida ja kuinka analyysin pohjalta voidaan kehittää teknologioita.

Opetusmuodot:
Luento ja osallistuminen empiirisiin tutkimuksiin tutkittavana t. koehenkilönä

Suoritustavat

Tentti

Learning outcomes

Kurssin jälkeen opiskelija tietää, miten voi analysoida ihmisten elämää teknisten artefaktien suunnittelua varten. Kurssin suorittanut opiskelija tuntee paitsi elämäkeskeisen suunnittelun peruskäsitteet ja metodologiat myös käytettävyys- ja käyttäjäkokemusssunnittelun keskeiset ideat syvällisellä tavalla.

Additional information

Kurssi esittää modernin teknologiasuunnittelun pääajatukset. Tämä kurssi on syytä yhdistää KOGS550 Life-Based Service Design-kurssiin. Designing for life tarjoaa teoreettiset ja tieteelliset perusteet nykyaikaiselle HTI-suunnittelulle ja Life Based Design opettaa soveltamaan näitä tietoja käytännössä.

Description of prerequisites

Suoritetaan osana syventäviä tai tohtoriopintoja.

Study materials

Saariluoma, P., Canas, J.J., , Leikas, J. (2016). Designing for Life - A Human Perspective on Technology Development. Palgrave Macmillan. 978-1-137-53046-2

Completion methods

Method 1

Select all marked parts

Method 2

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item
x
Unpublished assessment item