KEMS9500 Master's thesis (36–40 cr)

Study level:
Advanced studies
Grading scale:
0-5
Language:
English, Finnish
Responsible organisation:
Department of Chemistry
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Filosofian maisterin tutkintoon sisältyvä kirjallinen opinnäyte, joka sisältää kirjallisen ja kokeellisen osan. Aiheet perustuvat laitoksella tehtävään tutkimukseen tai ulkopuolisiin esim. teollisuudesta tulleisiin aiheisiin. Tutkielman tarkoitus on osoittaa tieteellinen perehtyneisyys tutkimusaiheeseen, kirjallisuuden hakuun, tutkimusaineiston käyttöön ja analysointiin sekä itsenäisen tieteellisen raportin laadintaan laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti. Lisäksi opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn laboratoriossa ja tutkimusaiheen vaatimilla mittaustekniikoilla.

Aineenopettajan opintosuunnassa perehdytään kemian oppimiseen liittyvään tutkimusaiheeseen. Tutkimusmenetelminä hyödynnetään tutkimuskysymyksiin soveltuvia opetuksen tutkimusmenetelmiä.

Pro gradun -tutkielman suorittamiseen sisältyy suullinen raportointi tutkimuksen aiheesta laitoksen tutkielmaseminaarissa. Tutkielmaseminaaissa opiskelija pitää noin 10 minuutin esitelmän tutkimusaiheestaan.

Ajankäytöllisesti Pro gradu -tutkielman kirjalliseen osaan kuluu aikaa noin kolme kuukautta ja kokeelliseen osan noin neljä kuukautta.

Aineenopettajan opintosuunnassa pro gradun laajuus on 36 op, muilla 40 op.

Suoritustavat

Tutkimusaiheesta laadittu kirjallinen raportti ja tutkielmaseminaari esitys. Pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa tulisi olla n. 50 viitettä ja n. 50 sivua ja kokeellisessa osassa n. 30-50 sivua.

Arviointiperusteet

Pro gradu -tutkielman hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija pystyy tuottamaan itsenäisesti laajan tieteellisen kirjallisen raportin tutkimuksen aiheesta laitoksen opinnäytteiden kirjoitusohjeen mukaisesti.

Yksityiskohtaiset Pro gradu -tutkielman arvosanakohtaiset arviointikriteerit löytyvät tiedekunnan sivuilta.

Learning outcomes

Pro gradu -tutkielman suoritettuaan opiskelija hallitsee tutkielman aihealueen ja kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan tutkimuksensa alan tieteellisten käytäntöjen mukaisesti. Opiskelija kykenee muotoilemaan tutkimusongelman ja rajaamaan tutkimusaiheen, osaa hankkia aiheeseen liittyvää tietoa alan julkaisuista, osaa rajata aineiston perustellusti ja arvioida sitä kriittisesti. Opiskelija hallitsee tutkimuksen teon eri vaiheet, osaa valita oikeat tutkimusmenetelmät ja soveltaa niitä perustellusti tutkimusaiheeseensa. Opiskelija hallitsee oman alansa kemialliset tutkimusmenetelmät, osaa käyttää itsenäisesti tutkimusalansa kokeellisia mittauslaitteita ja kykenee analysoimaan tutkimustuloksensa ja suhteuttamaan niitä olemassa olevaan tietoon.

Aineenopettajan opintosuunnassa osaamistavoitteina ovat lisäksi pedagogisen aineenhallinnan kehittyminen. Opiskelija osaa tutkia ja selvittää kemian oppimista ja ymmärtämistä opetustyössään.

Description of prerequisites

Kemian syventävät opinnot

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item