KEMJ0240 Postgraduate students' credits earned through work (1–10 cr)

Study level:
Postgraduate studies
Grading scale:
Pass - fail
Language:
English, Finnish
Responsible organisation:
Department of Chemistry
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

Jatko-opintoihin voidaan sisällyttää Jyväskylän yliopiston tutkijakoulutuksen toimintaperiaatteiden mukaisesti (Jyväskylän yliopiston tutkijakoulun rakenne ja yleiset toimintaperiaatteet, 23.3.2011) työllä ansaittuja opintopisteitä (enintään 10 op, 27 t / op). Työn on oltava muuta vaativaa työtä kuin itse väitöskirjan tekeminen (opetus, väitöskirjaan liittymätön tutkimustyö, laitoksen tai yliopiston kehittämiseen osallistuminen, yliopiston ulkopuolella tehty työ). Sekä opetukseen liittyvä toiminta (kurssit, luennot, opinnäytetöiden ohjaaminen sekä tarkastus, opetuksen kehittämiseen osallistuminen ja opetuksesta saatu palaute) että muu osoitettu työkokemus parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Suoritustavat

Tohtorikoulutettavan tulee kirjata näkyville opetusportfolioon kaikki tekemänsä opetukseen, muuhun kuin väitöskirjatutkimukseen ja muuhun työkokemukseen liittyvä toiminta ja mahdolliset pedagogiset opinnot. Yksityiskohtaiset ohjeet opintosuorituksen anomiseen löytyy laitoksen kotisivuilta.

Tohtorikoulutettavat keräävät opetuksesta dokumentit opetusportfolioonsa kurssin vastuuopettajan ja / tai professorin allekirjoituksen kera. Dokumentoidun opetusportfolion perusteella laitoksen pedagoginen johtaja hyväksyy tohtorikoulutettavan antaman opetuksen opintosuoritukseksi.

Opintopisteet konferenssiesityksistä ja tutkijaliikkuvuudesta myöntää laitoksen pedagoginen johtaja matkaraporttia vastaan. Raportin vahvistaa tohtorikoulutettavan ohjaaja allekirjoituksellaan.

Tohtorikoulutettavalle voidaan myöntää opintopisteitä osallistumisesta muuhun vaativaan tutkimukseen 1 op 27 tutkimustyötuntia kohti. Tohtorikoulutettavan on dokumentoitava yksityiskohtaisesti tekemänsä tutkimustyö ja dokumentin vahvistaa tohtorikoulutettavan ohjaaja allekirjoituksellaan. Dokumentin perusteella laitoksen pedagoginen johtaja hyväksyy tohtorikoulutettavan tekemän tutkimustyön opintosuoritukseksi.

Tohtorikoulutettavalle voidaan myöntää opintopisteitä laitoksen tai yliopiston kehittämiseen liittyvästä työstä 1 op 27 kehittämistyötuntia kohden. Opintopisteitä myönnetään myös kuulumisesta yliopistotasolla toimiviin kehittämisryhmiin. Tohtorikoulutettavan on dokumentoitava laitoksen tai yliopiston kehittämiseen liittyvä työ. Dokumentin perusteella laitoksen pedagoginen johtaja hyväksyy tohtorikoulutettavan osallistumisen kehitystyöhön opintosuoritukseksi.

Tohtorikoulutettavalle voidaan myöntää opintopisteitä laitoksen ulkopuolella työelämässä hankitusta osaamisesta enintään 10 op. Tohtorikoulutettavan on anottava työelämässä hankitun osaamisen (ei formaalissa koulutuksessa hankitun osaamisen) sisällyttämistä jatko-opintoihin laatimalla opitustaan / osaamisestaan raportti (enintään 10 sivua). Raportin perusteella laitoksen pedagoginen johtaja hyväksyy työelämässä hankitun osaamisen opintosuoritukseksi ja annettaviin opintopisteisiin vaikuttaa työhistoria ja työn vaativuus ja vastuut.

Arviointiperusteet

Annettavien opintopisteiden laajuus määräytyy laitoksen kotisivuilla olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Learning outcomes

Tohtorikoulutettavat:
- saavat kokemusta opettamisesta sekä esiintymisestä että erilaisten opetus- ja ohjausmenetelmien käyttämisestä. Opettaessaan he myös oppivat pohtimaan tutkimukseen ja opetukseen liittyviä asioita syvällisesti.
- oppivat ottamaan vastaan rakentavaa palautetta opetuksestaan
- oppivat laatimaan postereita tai pitämään tieteellisiä esityksiä omasta tutkimusaiheesta ja samalla opitaan tieteellisten tutkimustulosten esittämistä alan asiantuntijoille ja saadaan esiintymisvarmuutta
- oppivat sanoittamaan työelämässä hankittua osaamista ja peilaamaan osaamistaan laitoksella annettavaan oopetukseen

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item