EKTA2001 Teacher Seminar (5 cr)

Study level:
Intermediate studies
Grading scale:
0-5
Language:
Finnish
Responsible organisation:
Department of Social Sciences and Philosophy
Curriculum periods:
2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

Description

Sisältö

- Elämänkatsomustieto - oppiaineen luonne koulussa opetettavana aineena, opettaja- sekä oppijakuvat elämänkatsomustiedossa
- Pedagogiset ja didaktiset välineet katsomusaineessa
- Menetelmät elämänkatsomustiedon opetuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa

Suoritustavat

Osallistuminen seminaaritapaamisiin, aktiivinen osallistuminen verkkoalustalla tapahtuvaan työskentelyyn.
Tapaamiset ovat kerran periodissa, ja tapaamisissa käsitellään elämänkatsomustiedon sisältöjen opettamisen didaktisia ja pedagogisia kysymyksiä, sekä opettajan ammattietiikkaa. Tapaamisissa lisäksi kehystetään rotaatiossa meneillään olevia muita elämänkatsomustiedon opintokokonaisuuksia. Verkkoalustalla työskentely sisältää osallistumisen verkkokeskusteluihin sekä kirjallisten ja audiovisuaalisten materiaalien tuottamista.

Avoin yliopisto:
Osallistuminen verkkoseminaaritapaamisiin ja verkkotyöskentelyyn opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan opintojen eri vaiheissa. Kirjallisten TAI audiovisuaalisten materiaalin tuottaminen.

Arviointiperusteet

100% osallistumisvelvollisuus; poissaolon korvaaminen opettajan antamilla kirjallisilla tehtävillä ja verkkokeskusteluun osallistumalla. Läpäisyn edellytyksenä on 50% pistemäärästä.

Avoin yliopisto:
Aktiivinen osallistuminen verkkoseminaaritapaamisiin ja dokumentoidut työt.

Learning outcomes

Elämänkatsomustiedon opettajaseminaarin käytyään opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa ne elämänkatsomustiedon opintojaksot, joita opetetaan koulussa, oppiaineeseen soveltuvalla tavalla. Hän kykenee asennoitumaan katsomusaineen opettajana opiskelijoiden katsomukselliseen kehitykseen sitä tukien ja pystyy tarjoamaan eettisiä, tiedollisia ja taidollisia välineitä katsomuksellisen sivistyksen kasvuun. Opiskelija osaa ohjata maailmankatsomuksien ja ihmiskuvan kriittistä tutkimista koulumaailman puitteissa.

Additional information

Elämänkatsomustiedon opettajaseminaari on kehyskurssi, jossa käsitellään elämänkatsomustiedon luonnetta opetettavana aineena.

Study materials

Suoritusvaatimuksiin sisältyvä kurssikirjallisuus ja/tai mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan erikseen kurssilla.

Completion methods

Method 1

Select all marked parts
Parts of the completion methods
x
Unpublished assessment item